Viisaus asuu Sydämessä

Elämäntarinani

"Ajattelen, että kaiken taiteen avulla olemme yhteydessä maailmaan ja omaan henkiseen kasvuumme. Johtuen monipuolisesta ammatillisesta taustastani, teoksissani keskeisenä teemana on humaanius, kunnioitus elämää kohtaan ja oikeudenmukaisuus. Teoksieni nimet ovat merkityksellinen osa kokonaisuutta, vaikka jokainen tulkitsee aiheita omien kokemustensa sävyttäminä. Ja siitähän juuri taiteessa onkin kysymys!"
"Olen lapsesta lähtien piirtänyt, aina ja kaikkialla. Perheeni tuki minua pyrkimyksissäni huolehtien, että huoneessani oli aina suuri rulla piirustuspaperia, paljon erilaisia värejä sekä maalausteline. Tiesin haluavani taiteilijaksi. Vuosien saatossa opiskelin taidetta aktiivisesti ja taidemuseot tulivat hyvin tutuiksi. Saatuani ajan myötä oman perheen, maalaaminen alkoi kuitenkin jäädä taustalle pienempään rooliin.
Tuon ajanjakson jälkeen taiteen tekemiseeni tuli lukuisten vuosien tauko. Minulla on ollut lisäksi pitkä ura mielenterveys-, päihde- ja terapiatyössä. Vuonna 2018 aloin sattumien johdosta tehdä jälleen luonnoksia ja etsiä kadottamaani omaa ilmaisuani.
Vuonna 2019 minulla diagnosoitiin aggressiivinen rintasyöpä. Se pysäytti minut ja sai minut arvioimaan uudestaan mille asioille haluan loppuelämäni omistaa. Olen 55-vuotias. Toivon eläväni 100-vuotiaaksi! Parantuminen syövästä muistutti minua omien toiveitteni toteuttamisesta ja ettei minulla ole enää aikaa hukattavana "sopivamman" hetken odottamiseen. Elämä on tässä ja nyt, ei vasta huomenna!
Olen kiitollinen kaikesta mitä olen saanut elämässäni kokea, mutta nyt teen parhaani kuunnellessani sisäistä taiteilijan ääntäni itsenäisenä yrittäjänä ja ammattitaiteilijana. Uskon, että rehellisyyteni ja vilpittömyyteni taiteen tekemisessä välittyy teoksissani."
Hanna Maarit Jauhiainen