Arvojani ovat vapaus, ihmisarvon kunnioittaminen, suvaitsevaisuus, myötätunto itseä ja muita kohtaan sekä eläminen tasapainossa luonnon kanssa. 

Olen  jäsen Tammisaaren taideyhdistyksessä sekä Espoo Art - taideyhdistyksessä Suomessa.

Minulla on erilaisia taideopintoja sekä sosiaali- ja terveysalan sekä terapiatyön opintoja ja koulutuksia. 

Oman taidealan yritykseni HannaartByHanna olen perustanut 2021.

Hei, olen Hanna Maarit Jauhiainen! 


Olen lapsesta lähtien piirtänyt, aina ja kaikkialla. Perheeni tuki minua pyrkimyksissäni huolehtien, että huoneessani oli aina suuri rulla piirustuspaperia, paljon erilaisia värejä sekä maalausteline. Tiesin aina haluavani taiteilijaksi. Opiskelin taidetta aktiivisesti ja taidemuseot tulivat hyvin tutuiksi. Saatuani ajan myötä oman perheen, maalaaminen alkoi jäädä taustalle pienempään rooliin. 

Tuon ajanjakson jälkeen taiteen tekemiseeni tuli lukuisten vuosien tauko. Minulla on ollut pitkä ura lisäksi mielenterveys- ja päihdetyössä. Vuonna 2018 aloin sattumien johdosta tehdä jälleen luonnoksia ja etsiä kadottamaani omaa ilmaisuani. 

Vuonna 2019 minulla diagnosoitiin aggressiivinen rintasyöpä. Se pysäytti minut ja sai minut arvioimaan uudestaan mille asioille haluan loppuelämäni omistaa. Olen 54-vuotias. Toivon eläväni 100-vuotiaaksi! Parantuminen syövästä muistutti minua omien toiveitteni toteuttamisesta ja ettei minulla ole enää aikaa hukattavana "sopivamman" hetken odottamiseen.  Elämä on tässä ja nyt, ei vasta huomenna!

Olen kiitollinen kaikesta mitä olen saanut elämässäni kokea, mutta nyt teen parhaani kuunnellessani sisäistä taiteilijan ääntäni itsenäisenä yrittäjänä ja ammattitaiteilijana.  Uskon, että rehellisyyteni ja vilpittömyyteni taiteeni tekemisessä välittyy teoksissani. 

Hyvä taiteen ystävä, 

kutsun Sinut mukaani tähän elämänpituiseen seikkailuun! Toivon, että teokseni tuovat Sinulle iloa ja lohtua sekä muistuttavat siitä, että toivo ja myötätunto ovat aina läsnä myös Sinun elämässäsi. 

Kurkota tähtiin, uskalla unelmoida ja antaudu elämälle.