Tilaus- ja toimitusehdot 

YLEISTÄ

Hanna Maarit Jauhiainen myy taidetta, tilaustöitä sekä taidetuotteita yrityksille ja täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomen ja EU:n alueella taidealan yrityksessään (Y-tunnus 3180709-3). Pääasiallisina toimituskumppanina ovat Posti ja Matkahuolto. Tuotteet voi myös noutaa paikan päältä Raaseporista työhuoneelta niin sovittaessa. Nämä toimitusehdot soveltuvat tuotteiden tilaamiseen verkkosivuilta / sähköpostin tai muun vastaavan viestintäkeinon välityksellä.

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 1.1.2021 alkaen. Toimitusehdot voivat muuttua yksipuolisesti aika ajoin, joten tutustuthan toimitusehtoihin säännöllisesti ennen tilauksen tekemistä.

Verkkokaupan tilaus- ja toimitusehdot löytyvät verkkokaupan sivulta www.hannaartbyhanna.com

TUOTTEET JA TUOTEHINNAT

Tilauksesta tehtävien tuotteiden hinnat vaihtelevat tapauskohtaisesti. Loppuhinta ilmoitetaan aina kokonaisuudessaan ennen tilausvahvistusta ja työn aloittamista. Taidetuotteiden hinnat on esitetty tuotteen yhteydessä. Tuotteiden hinnat sisältävät veron 10% (taideteokset) tai 24% (taidetuotteet, graafinen suunnittelu ja postikulut). Tilauksesta mahdollisesti veloitettavat toimituskulut riippuvat itse tuotteesta (esim. paino, pakkaus). Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan, mikäli ne eivät sisälly tilattuun pakettiin.

TILAAMINEN JA SOPIMUS

Tilaus vahvistetaan sähköpostitse. Vahvistamalla tilauksen, asiakas vahvistaa myös lukeneensa tilaus-ja toimitusehdot ja ymmärtäneensä, että tilaus on sitova ja synnyttää näiden toimitusehtojen kanssa sopimuksen välillemme. Tilaustyön ollessa kyseessä tilauksesta veloitetaan ennakkomaksu (40 % kokonaissummasta) ennen työn aloittamista. Mikäli ennakkomaksua ei suoriteta, on yrityksellä oikeus peruuttaa kauppa. Tilaustyötä ei luovuteta asiakkaalle ennen kuin maksu on kokonaisuudessaan suoritettu ja näkyy yrityksen tilillä. Jos kyseessä on osamaksu, sovitaan eristä jokaisen asiakkaan kanssa henkilökohtaisesti.

MAKSAMINEN JA MAKSUTAVAT
Tilaustöiden osalta asiakkaalle lähetetään lasku sähköpostitse, jonka hän maksaa eräpäivään mennessä. Tilaustöistä peritään ennakkomaksu ja työn vastaanottaminen edellyttää koko summan maksamista. Mikäli asiakas haluaa paperilaskun, peritään siitä laskutuslisä 5 €.  Verkkokaupassa maksutapana PayPal.

TOIMITUSTAPA
Toimitamme tilauksesi joko Postin tai Matkahuollon kautta sopimuksemme mukaan. Digitaalisiin tuotteisiin (graafinen suunnittelu) käytämme pilvipalveluita kuten Google Driveä. Toimitusaika vaihtelee tilauksen mukaan. Tilaustöissä ilmoitamme toimitusajan ennen tilausvahvistusta. Mikäli taidetuotteita on varastossa, tuotteet lähetetään kahden arkipäivän kuluessa tilauksen vastaanottamisesta ja sen vahvistamisesta. Koska yrityksessä toimii ainoastaan yksi henkilö, pidätämme oikeuden toimituksen viivästymiseen tai tilauksen perumiseen poikkeuksellisen tapahtuman vuoksi (esimerkiksi onnettomuus tai äkillinen sairastuminen tai työkyvyttömyys).

​Postin tai Matkahuollon kautta lähetettäessä asiakas saa lähetyksen yhteydessä seurantakoodin. Emme vastaa sellaisista toimituksen viivästyksistä (esimerkiksi Matkahuollon, Postin toiminnassa tai kehystysliikkeen toiminnassa), jotka eivät johdu yrityksemme toiminnasta. Autamme kuitenkin asiakasta, mikäli paketti hukkuu matkalla tai sen toimituksessa on muita ongelmia. Postilla on 7 vrk:n  ja Matkahuollolla on 14 vrk:n vastuu säilyttää toimitettua pakettia. Noutamatta jääneestä ja meille palautuneesta paketista joudumme veloittamaan tilauksen postitus- ja palautuskulut. Palautuneen paketin summa on sama kuin lähettäessä alk. 9,90 €. Noutamatta jäänyt ja meille palautunut paketti voidaan toimittaa uudelleen asiasta sovittaessa. Tällöin asiakkaan on maksettava uudet toimituskulut. Tilaus on mahdollista myös noutaa ennalta sovittuna ajankohtana työhuoneelta Raaseporista.

PERUUTUSOIKEUS JA PALAUTUSEHDOT
Tilaustyöt: Tilatusta ja toimitetusta hyväksytyn luonnoksen mukaisesta valmiista työstä on maksettava täysi palkkio. Jos tilaaja keskeyttää työn tekijästä riippumattomasta syystä ennen kuin se on valmistunut, on tekijällä niin ikään oikeus koko palkkioon. Asiakas saa valmiista tuotteesta kuvan, jonka hän hyväksyy kirjallisesti ennen tuotteet noutoa/lähetystä. Tilauksen voi perua, mikäli työtä ei ole ehditty aloittaa. Tällöin palautetaan myös ennakkomaksu.

Taidetuotteet: Mikäli olet kuluttaja, Sinulla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilaus ilmoittamalla tästä meille viimeistään 14 päivän kuluttua tavaran vastaanottamisesta. Peruuttamisilmoitus tulee tehdä selkeästi joko yhteydenottolomakkeemme kautta tai sähköpostitse. Sosiaalisen median kanavat eivät ole riittävä peruutusmuoto. Palautettavien tuotteiden on oltava alkuperäispakkauksessa, käyttämättömiä ja hyvin takaisinlähetystä varten pakattuja. Palauttajan on maksettava palauttamisesta aiheutuvat kustannukset. Näitä kustannuksia ei makseta takaisin palauttajalle. Palauttaessasi toimitetun tilauksen, liitä siihen mukaan nimesi ja yhteystietosi sekä tilinumerosi rahojen palautusta varten. Palautamme vastaavasti tilauksesta maksamasi rahat kuluttajasuojalain mukaisesti.

Lähetyksen vahingoittuminen on harvinaista, mutta tarkistathan siitä huolimatta paketin heti sen saavuttua. Jos tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi tai on virheellinen, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian ja viimeistään 14 päivän kuluessa. Kuluttajakaupassa noudatamme virheitten osalta pakottavia kuluttajasuojalain virhevastuusäännöksiä.

Käyttöoikeus ja tekijänoikeus

YLEISET TOIMITUSEHDOT


1. Teoksella tarkoitetaan kaikkia graafisen suunnittelu, kuvituksen ja taiteen yhteydessä syntyneitä luonnoksia, piirroksia tai valmiita teoksia.

2. Toisintamisella tarkoitetaan kappaleen valmistamista teoksesta painamalla, monistamalla, jäljentämällä digitaalisesti tai muulla tavalla.

3. Toimeksiantajan on annettava täydelliset tiedot tilatun teoksen käyttötarkoituksesta sekä sille asetetuista taiteellisista tai mainonnallisista erityisistä vaatimuksista. Toimeksiantajan on toimitettava kaikki tarvittavat tiedot tekijälle sovitussa aikataulussa. Muutoin tekijällä on oikeus saada muutos aikatauluun ja /tai korvaus mahdollisesti aiheutuneesta lisätyöstä.

4. Asiakkaalle luovutettuja luonnoksia ei saa julkaista tai käyttää muulla tavoin ilman tekijän suostumusta. Luonnoksia ei saa näyttää tai luovuttaa ulkopuolisille.

5. Saatuaan täyden korvauksen tekijä luovuttaa toimeksiantajalle oikeuden valmistaa teoksista kappaleita ja saattaa yleisön nähtäville siinä laajuudessa kuin sopimuksessa on sovittu. Mikäli toimeksiantaja haluaa käyttää teosta tai sen osaa muuhun kuin alun perin on sovittu, on hänen saatava siihen tekijän suostumus ja tekijällä on tällöin oikeus lisäkorvaukseen.

6. Teosta ei saa saattaa yleisön saataviin tekijän taiteellista arvoa tai omalaatuisuutta loukkaavalla tavalla tai loukkaavassa yhteydessä.

7. Kun teos saatetaan yleisön nähtäville, on tekijän nimi ilmoitettava sillä tavalla kuin hyvä tapa vaatii.

8. Ilman tekijän lupaa teosta ei saa käyttää muun kokoisena, muissa väreissä tai muutoin muutettuna kuin on sovittu, lukuun ottamatta pieniä teknillisiä korjauksia.

TAIDE / TILAUSTYÖT

Kun tilaustyö tai originaalimaalaus on kokonaisuudessaan maksettu, sen omistus siirtyy ostajalle. Ostaja sitoutuu käsittelemään työtä huolellisesti ja tutustumaan tekijänoikeuteen: Maalauksen ostajalle ei lähtökohtaisesti myönnetä oikeutta teoksen toisintamiseen/kopiointiin/käyttöön kaupallisessa tarkoituksessa. 

Taiteilijalla säilyy isyysoikeus teokseen, eli tekijän nimi on mainittava hyvän tavan mukaisesti teoksen yhteydessä. Respektioikeus puolestaan kieltää teoksen muuttamisen taiteellista arvoa loukkaavalla tavalla. Kuvataiteen teoksen tekijällä on oikeus saada nähdä ja valokuvata teos, jos se on tarpeellista tekijän taloudellisten oikeuksien toteuttamiseksi, esimerkiksi postikorttien valmistamista varten tai tekijän taiteellisen työskentelyn vuoksi. Luoksepääsy tulee kuitenkin toteuttaa tavalla, josta ei aiheudu kohtuutonta haittaa teoksen omistajalle tai haltijalle. Valokuvat, taidekäsityön ja -teollisuuden sekä rakennustaiteen tuotteet eivät oikeuta luoksepääsyyn.

Akvarellimaalausta ei tulisi sijoittaa suoraan auringonvaloon/paahteeseen. Tällöin sen värit haalistuvat. Hanna Maarit Jauhiainen ei vastaa maalaukseen mahdollisesti tulleista virheistä, mikäli se on aiheutunut asiakkaan huolimattomasta varastoinnista (esimerkiksi kostea tila) tai suoraan auringonvaloon sijoittamisesta.

Asiakas sitoutuu siihen, että hänellä on oikeus toimittamiinsa mallikuviin tilaustyön ollessa kyseessä. Mikäli kuvat eivät ole asiakkaan itsensä ottamia, on hänen pyydettävä lupa kuvan käyttöön tekijänoikeuden haltijalta.


GRAAFINEN SUUNNITTELU

Kun työ on kokonaisuudessaan maksettu, sen omistus siirtyy ostajalle. Teoksen muuntelu- tai editointioikeudesta ja tekijänoikeuden jälleenmyynnistä on aina sovittava erikseen ja kirjallisesti. Kaikki kuvitusoriginaalit, sekä luonnokset että valmis aineisto ovat tekijän omaisuutta ellei toisin sovita. Digitaalisessa muodossa olevat teokset toimitetaan asiakkaalle siinä muodossa kuin sopimuksessa on sovittu. Tekijällä on oikeus käyttää lopputulosta työnäytteenä osana portfoliotaan, ellei toisin sovita.

Kuvien tai kuvitusten ollessa kyseessä käyttöoikeus sovitaan tapauskohtaisesti kirjallisesti. Asiakkaalle myönnetään käyttöoikeus riippuen kuvan käyttötavasta. Käyttöoikeus voi olla esimerkiksi: a) Luovutetaan oikeus käyttää piirrosta julisteessa ja esitteessä. Tällöin saman piirroksen käyttöön postikorteissa ja T-paidoissa tarvitaan uusi lupa ja erillinen korvaus tekijöille. b) Käyttöaika, esim. käyttöoikeus kolmen vuoden ajanpainosmäärä, esim. 1000 postikorttia. c) Käyttöluvan alueellinen laajuus, esim. Suomessa tai Pohjoismaissa tapahtuva käyttö.


TIETOSUOJALAKI 5.12.2018/1050
HENKILÖREKISTERILAKI 471/1987

Rekisteri- ja tietosuojaseloste 

1. Rekisterinpitäjä ja rekisteriasioita hoitava henkilö:
Hanna Maarit Jauhiainen-Viitanen (Y-tunnus 3180709-3)
Vanha Fiskarsintie 21, 10440 Bollsta 
HannaartByHanna  
hannamaarit.jauhiainen@gmail.com 

2. Rekisterin käyttötarkoitus: Asiakastietoja kerätään tilaustöiden ja tilausten käsittelyä ja postitusta varten. Henkilötietoja ei tallenneta kotisivuille. Yhteydenottolomakkeen kautta yhteystiedot siirtyvät sähköpostiin. Sivustolla on käytössä Google Analytics, joka kerää anonyymiä kävijätietoa verkkosivuston vierailijoista: Muun muassa käyttö- ja selaustietoja, sivustolla navigointia, tiedonkeruun kanavan (internetselain, mobiiliselain, sovellus) ja istunnon keston.

3. Rekisterin tietosisältö ja tietojen keräämisen ja käsittelyn peruste: Henkilötiedot vaaditaan sopimuksen täytäntöönpanemiseksi ja ne kerätään asiakkaalta henkilökohtaisesti tilauksen yhteydessä. Tärkeitä tietoja ovat nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Tietoja käytetään asiakaspalveluun, yhteydenpitoon ja palvelun kehittämiseen. Mikäli tarvittavia henkilötietoja ei luovuteta, tilausta ei voida suorittaa.

4. Tietojen säilytysaika: Tiedot säilytetään sähköpostissa tilauksen/tilanteen kannalta tarpeellisen ajan. Tarpeettomat tiedot poistetaan vähintään vuositasolla. Kuitit ja muut kirjanpidolliset aineistot säilytämme yrityksen tiloissa, jonne vain yrityksen henkilökunnalla on pääsy. Kirjanpidollinen aineisto säilytetään lain edellyttämällä tavalla 10 vuoden ajan.

5. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, suojaus:
Tietoja käsitellään ainoastaan yrityksen puitteissa. Tietoja ei käytetä suoramarkkinointiin. Tällä hetkellä ainoana henkilönä Hanna Maarit Jauhiainen sekä kirjanpidon ammattilainen. Emme myy, vuokraa tai luovuta käyttäjätietoja kolmansille osapuolille. Tietoja käsitellään huolellisesti, tarpeellisia teknisiä suojauskeinoja käyttäen (muun muassa turvalliset salasanat, SSL ja palomuurit).

6. Evästeiden (Cookies) käyttö:
Käytämme Google Analytics- palvelua tilastointia varten. Kun vierailet jollain www.hannamaaritjauhiainen.com- sivulla, sivustomme tallentaa päätelaitteellesi evästeitä eli pieniä tekstitiedostoja. Evästeet mahdollistavat sivuston sujuvan toiminnan, jotta pystymme tarjoamaan sinulle parempaa palvelua.

7. Rekisteröidyn oikeudet:
Asiakkaalla on oikeus tiedustella ja tarkistaa itseään koskevat tiedot yritykseltä. Halutessaan asiakkaalla on oikeus vaatia tietojen oikaisua tai poistamista.