Tänään juhlitaan, avajaiset klo 18!

22.04.2023

Tänään lauantaina 22.4.2023 klo 18 avajaiset Galleria Foggassa Lauttasaarentie 6. Olet niin lämpimästi tervetullut nauttimaan kaikkien näyttelyyn osallistuvien taiteilijoiden Oodi keväälle -teeman ympärille tehdyistä ja maalatuista teoksista. Foggan sivuilta löydät vinkit auton parkkeeraukseen, jos tulet kauempaa. Ilmassa on helpotuksen huokauksia ja ilon kuplintaan! 

Omat neljä akryylimaalaustani, jotka osallistuvat näyttelyyn, kertovat toivosta, keväästä sekä ajan pysähtymisestä eri-ikäisten ihmisten tai eri elämäntilanteiden näkökulmasta. Olen halunnut tuoda teoksiini, niin kukkamaalauksia kuin ovatkin, syvyyttä ja narratiivisuutta. Värit ovat pääosin heleitä, mutta mahtuu joukkoon myös yksi tummemmin sävyin maalattu työ. Teosten nimet antavat osviittaa ajatusmaailmastani niitä työstäessäni: Huhtikuun lempeä valo, Muistatko kun..., Sielussani soi kevät sekä Jäit luokseni ikuisesti. 

Teokseni syntyvät usein alkuvaiheessaan nopeasti, mutta sen jälkeen niiden tarkastelu ja hiominen on hidas prosessi. Toisinaan paljon korjauksia, muutoksia ja totaalista uudelleenmaalausta. Joskus maalaus valmistuu kuin itsestään ja jokainen ylimääräinen siveltimenveto on vaarassa tuhota kokonaisuuden. - Onkin suuri taito osata pysähtyä ajoissa ja nähdä kun teos on valmis. Olen signeerannut maalaukseni sekä työn etu- ja takapuolelle, mutta tarvittaessa kuva-aiheen signeeraus voidaan työstään uudelleen esimerkiksi työn reunaan, jos ostaja niin haluaa.

Oma lempimaalaukseni on keltaisen ja oranssein värein hehkuva lennokas maalaus. Tule katsomaan mistä teoksesta Sinä pidät eniten!

Iloisin avajaisterveisin, Hanna Maarit