Jokaisella maalauksella on oma sielunelämänsä

15.04.2023

Maalaustyylini on kehittynyt ja muuttunut paljon vuosien saatossa. Viime aikoina olen huomannut yhä uudestaan ihastuvani vahvaan piirustusmaiseen siveltimen käyttöön, jossa joitakin osia työstä maalaan siveltimellä ikään kuin piirtäen. Teoksessa huomioni kiinnittyy tietenkin väriin, mutta myös miten maalaus on työstetty; millainen struktuuri siinä on. Koen usein pinnaltaan hyvin sileiksi työstetyt teokset jotenkin hengettömiksi, haluan rosoisuutta. Haluan, että maalauksessani näkyy sen kanssa tekemäni työ ja toisinaan myös kamppailu. Haluan, että jokaisella teoksellani on oma sielunsa. 

Olen kuluneen viikon aikana viimeistellyt Galleria Foggan Oodi keväälle -yhteisnäyttelyyn tulevia akryylimaalauksiani. Jokainen teokseni on erilainen, vaikka aiheena on ollut sama teema. Olen halunnut löytää erilaiset ilmaisutavat saman viestin kertomiseen ilman teosteni kopiointia.  Maalausteni viesti on tietenkin, että kevät on täällä ja että aina elämässä on toivoa! 

Aurinkoisin terveisin, Hanna Maarit 

Ps. Muistathan ensi lauantain 22.4.  avajaiset Galleria Foggassa Lauttasaaressa klo 18-20, ja jos et pääse avajaisiin näyttely on katsottavissa kolmen viikon ajan. Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla mikä maalaamistani teoksista miellyttää Sinua eniten... Blogissa oleva maalaus on viime vuodelta, mutta antaa vihjeen näyttelyn maalauksistani, joissa myös kahvitellaan tai on juotu teetä. Teokset kuvaavat ennenkaikkea sielunelämää eri ikäisten ihmisten näkökulmasta.